Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Ryddedugnad, men liten fangst!

Bjørn Gunnar Ansnes Måndag 13. mai 2024

I kveld hadde Todalen bøgdalag inviterte til ryddedugnad for å rydde vegkantane til Nasjonaldagsfeiringa. Ti personar møtte opp for å vere med. Det vart delt opp fire ryddelag som rydda alle vegkantane på kvar si side, frå Bordholmen stadion og opp til gammelfabrikken i Brusetmarka, inkludert Pilskarvegen

Les heile saka

Åpent infomøte med Surnadal pensjonistlag

Jon Olav Ørsal Måndag 13. mai 2024

Surnadal Pensjonistlag inviterer til åpent møte i kantina på Surnadal sjukeheim den 22. mai kl 15:00.  Her vil Pål Ranes informere oss om planene for Helsehus, og han vil også informere om hvor langt arbeidet er kommet med dataopplæring av eldre.

Les heile saka

SJFF: Inviterer til blodsporkurs

Jon Olav Ørsal Måndag 13. mai 2024

I juni starter Surnadal jeger- og fiskerforening med nybegynnerkurs for ettersøkshunder. Kurset går over to kvelder, og er åpent både for medlemmer og ikke-medlemmer som ønsker å delta. Bla videre og les mer om påmelding og oppmøte:

Les heile saka

Påminning om kulturvandring med Stangvik historielag

Jon Olav Ørsal Måndag 13. mai 2024

Stangvik historielag minner om kulturvandring til eldre husmannsplassar i ein serie som startar tysdag 14. mai.  Første turen går til øydegardane Engjan og Engslettet (gnr 41 og 42) og blir ein kveldstur tysdag 14. mai med start kl 18:00.  Oppmøte ved Lia bru ved Søya, der du tek av ved Trettå.   Guide på turen er Erling Myrbostad.  

 


3-retters nasjonaldag på Todalshytta

Jon Olav Ørsal Måndag 13. mai 2024

Det har etter kvart vorte ein tradisjon med open dag og servering på Todalshytta på 17. mai.  Grunnlovsdagen nærmar seg fort, og på Todalshytta har dei alt plana klar med ein 3-retters meny som er designa for 17.-mai, seier Arve Evensen til Todalen.no.  

Les heile saka


Kløvertur til Tjønnmyrane

Dordi Jorunn Halle Sundag 12. mai 2024

Todalen sanitetsforening inviterer til kløvertur måndag 13.mai. Start frå Matkroken kl. 11:00. Alle er velkomne til å bli med ut på tur.

Les heile saka

Årets konfirmantar blir siste kullet for Torbjørn

Jon Olav Ørsal Laurdag 11. mai 2024

Det vart ei triveleg stund i kyrkja, da vikarprest Torbjørn Brøske sørga for å «gje presthanda» til dei 5 konfirmantane i Todalen kyrkje sist laurdag.  Det er ei tid for alt sa Torbjørn, men dette er definitivt det siste konfirmantkullet for min del. 

Les heile saka

Sesongopning i Svinviksarboret laurdag 18. mai

Bjørn Gunnar Ansnes Laurdag 11. mai 2024

Laurdag 18.mai opnar klokka 11:00 er det sesongopning i Svinviks arboret. Da opnar hageporten og kafedøra for besøkande att! Arboretet held også ope søndag 19. mai og måndag 20. mai, altså heile pinsehelga.

Les heile saka

Årsmøte i Todalen.no og utdeling av «årets bilete»

Bjørn Gunnar Ansnes Laurdag 11. mai 2024

I går kveld var det årsmøte i Todalen.no i Skulstuå i Todalen. Før det formelle årsmøtet tok til, fekk årsmøtet ei lita historisk orientering om Skulstuå i Todalen ved Ragna Kvendset. Etterpå gjekk dei ti frammøtte over til den formelle delen av årsmøtet. 

Les heile saka

Nærmiljøanlegg tek form på Bordholmen

Jon Olav Ørsal Fredag 10. mai 2024

Fredag var det dugnad med dekkelegging på nærmiljøanlegget på Bordholmen.  Gjeldnes maskin har tidlegare gjort grunnarbeidet og fylt opp med pukk og knusagrus for å stabilisere underlagt. No er det legging av filt og dekkke som blir gjort – da vi var innom var dette arbeidet kome omtrent halvvegs. 

Les heile saka